Etablering af nyt lægehus i Hirtshals

I september 2020 blev byggeriet af et nyt lægehus til 9000 borgere i Hirtshals igangsat. Lægehuset får en helt central placering midt i Hirtshals og tæt på offentlig transport.

Hirtshals er af Praksisplanudvalget udpeget som et lægedækningstruet område. Derfor har de praktiserende læger i Hirtshals og Hjørring Kommune igennem længere tid samarbejdet om at finde en løsning på disse udfordringer. 

Da Sundheds- og Ældreministeriet opslog en større pulje til moderne læge- og sundhedshuse, ansøgte Hjørring Kommune derfor om midler til etablering af nyt lægehus i Hirtshals - og fik 9,5 mio. kr. fra Sundheds- og Ældreministeriet, og derudover bidrager Hjørring Kommune med 4,5 mio. kr. og byggegrunden.

Det lokale arkitektfirma Hovaldt er valgt som totalrådgiver på projektet. Lægehuset bliver placeret på Cirkuspladsen, som er centralt beliggende i Hirtshals.

Udvalgsformand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Per Møller og praktiserende læge Flemming Pedersen satte første spadestik til byggeriet den 1. september 2020.

Byggeriet af det nye lægehus på 730 m2 forventes at stå klar medio 2021, og bliver lægehus for 9000 patienter fra Hirtshals og omegn.  

Det er forhåbningen, at det nye og moderne lægehus kan tiltrække og fastholde nye læger i Hirtshals.

Følg byggeriet herunder

  • 7. april 2021

  • 17. marts 2021

  • 12. februar 2021

  • 22. januar 2021

  • 26. november 2020

  • Første spadestik 2. september

Kontakt

Lena Bisgaard

Projektleder

Kontakt

Henrik Bøgeskov Lolholm

Projektchef