Byer og landsbyer

Måske kender du allerede nogle af vores mange byer og landsbyer?

Mange af vores attraktive byer og landsbyer har en hjemmeside, som du kan finde en oversigt over her. Du kan også søge på Facebook efter de forskellige byer. De fleste har også en Facebook-side, hvor de fortæller om alle deres tilbud og aktiviteter, som du måske kan blive inspireret af.

Besøg landsbyerne på nettet

Vi har samlet samlet lidt information om vores største byer herunder.

Hjørring er kommunens største by med næsten 26.000 indbyggere. 

Byen er en god kombination af det hele: Et aktivt handelsmiljø, naturskønne omgivelser og et bredt udvalg af kulturtilbud. 

Du er altså garanteret, at der sker noget – uanset om du vil besøge shoppingcenteret Metropol, en tur i Vendsyssel Teater eller  slentre rundt i Svanelunden.

I Hjørring finder du flere daginstitutioner og folkeskoler. Vi har gymnasier, og har du lyst, kan du også læse videre til blandt andet sygeplejerske og lærer på University College Nordjylland.

Hirtshals er en havneby med omkring 5.600 indbyggere.

Byen har både private og offentlige skoler, ligesom der er et stærkt foreningsliv inden for alt fra dykning og fodbold til tennis og gymnastik. 

Virksomhederne i og omkring havnen skaber også et stabilt erhvervsliv. På kulturfronten findes Nordsøens Oceanarium og en tilbagevendende fiskefestival. Og så er byen vært for det årlige Naturmøde, der huser debatter og talks inden for natursyn, biodiversitet og havmiljø.

Sindal er en stationsby. På henholdsvis 11 og 19 minutter kan byens 3.095 indbygger komme til Hjørring og Frederikshavn.

I Sindal finder du alt du skal bruge i hverdagen: skole, idrætsforening, bibliotek og et aktivt butiksliv. Området er særligt kendt for byens vandkunst og det årlige Sindal marked, der byder på musik, kræmmere og tivoli. Desuden er der også en række smukke naturområder i nærheden. Både Tolne Skov og Katsig Bakker ligger nemlig lige i baghaven.

Vrå ligger som blommen i et æg mellem Hjørring og Aalborg. Byen er et af de steder, der har fanget tilflytternes opmærksomhed de seneste år på grund af de lave huspriser og den korte transporttid til Aalborg. 

Med 2.500 indbyggere får du et sammentømret og engageret lokalsamfund. Selvom byen er lidt mindre, får du stadig følelsen af at være i en by med masser af aktiviteter. Her er nemlig en top-moderniseret skole, børnehus, højskole, Vendsyssel Idrætscenter, musikskole, ungdomsklub og bibliotek

Der er omkring 1.600 indbyggere i Løkken. Byen har en positiv flyttebalance, hvor stadig flere flytter til. Det er især børnefamilierne og unge mennesker, der rykker mod byen, som de seneste år fået opbygget en stemning, der minder om Cold Hawaii ved Klitmøller. Netop fællesskabet omkring havet bliver prioriteret højt blandt de unge familier. 

Udover at naturen er enestående, er der også et godt sammenhold i den gamle badeby. Fællesspisning i byen, stor opbakning til lokale initiativer og en skole med central beliggenhed gør området ideelt for tilflyttede børnefamilier.

Omringet af strand og skov er Tornby en unik naturperle. I klitplantagen kan du cykle på mountainbike, tage på længere vandreture og orienteringsløb.

Både beboerforeningen og landsbyrådet er meget aktive i den lille landsby på knap 1.000 indbyggere. Tornby er altså det rette sted for dig, der vil være tæt på naturen og samtidig ser værdien i at være tæt på fællesskaber.

Dine børn kan du sende på den lokale folkeskole. Og job til de voksne er heller ikke noget problem. Du kan nemlig hurtigt komme til Aalborg og Hjørring med tog eller ved hjælp af de mange samkørselsordninger, der findes i byen.

Lønstrup er en spirende landsby med omkring 550 indbyggere. Udover at byen ligger ud mod vandet, byder den gamle fiskerby på kunsthåndværk i alle afskygninger. Det er også derfor, at området er så populært blandt turister.

Byen er uden tvivl centrum for de kreative. Er du maler, glaskunstner, keramiker eller smykkedesigner, vil du i den grad befinde dig blandt ligesindede her.