Frivillighedspolitikken bygger på en overordnet vision om, at Hjørring Kommune skal være et godt sted at lave frivilligt socialt arbejde til gavn for borgerne i kommunen.
Politikken er blevet til på baggrund af en bred borgerinddragelse. Der blev afholdt en række dialogmøder i efteråret 2016, hvor alle kommunens borgere var inviteret til dialog om den kommende politik.
I frivillighedspolitikken lægges vægt på understøttelse af frivilligheden, mangfoldighed og respekt, synliggørelse af det frivillige sociale arbejde, rekruttering og fastholdelse af frivillige samt samspil mellem frivillige og kommunen.
Understøttelse af frivilligheden
Hjørring Kommune vil understøtte det frivillige sociale arbejde ved at skabe gode rammer for frivilligheden. Der skal skabes betingelser for, at såvel eksisterende som nye frivillige initiativer kan blomstre op.
Mangfoldighed og respekt
Der er et ønske om at sikre en mangfoldig frivillighed på det sociale og sundhedsmæssige område. Samtidig skal det frivillige sociale felt bære præg af gensidig respekt for forskellighed.
Synliggørelse af det frivillige sociale arbejde
Hjørring Kommune vil fremme det frivillige sociale arbejde ved at øge synliggørelsen af frivillighedens værdi og muligheder.
Rekruttering og fastholdelse af frivillige
Det skal understøttes, at flere borgere har lyst til at engagere sig i frivilligt socialt arbejde til glæde og gavn for kommunens borgere og nærområderne.
Samspil mellem frivillige og kommunen
Hjørring Kommune ønsker at sikre et fortsat godt og konstruktivt samspil med det frivillige sociale felt i kommunen. Et samspil med fokus på gensidig respekt og anerkendelse, og hvor den frivillige sociale indsats er et positivt supplement til den kommunale kerneydelse.