Flagdag for Danmarks udsendte den 5. september 2022

Hjørring Kommune ønsker i anledning af Flagdagen at markere, udtrykke anerkendelse og respekt for den indsats Danmarks udsendte har ydet og fortsat yder i konfliktområder over hele verden.

Invitation til alle udsendte

Danske mænd og kvinder bliver hvert år den 5. september anerkendt og hyldet for den store indsats de har gjort som udsendt på vegne af Danmark. Flagdagen er dagen hvor vi skal mindes og støtte alle dem, som har kæmpet og arbejdet under ekstreme forhold i dansk tjeneste.

Alle der har været eller fortsat er udsendt, har ydet en professionel og særlig indsats for fællesskabet og Danmark.

Hjørring Kommune vil derfor gerne invitere dig som nuværende eller tidligere udsendt og dine nærmeste til at deltage i en markering af flagdagen. En personlig invitation er på vej ud til alle veteraner i Hjørring Kommune.

Program for Flagdagen den 5. september 2022

Kl. 7.50: Marineforeningen står for flaghejsning og morgenbrød i Marinestuen på Karolinesvej 54. Tale v. Borgmester Søren Smalbro. Alle er velkomne, man behøver ikke at have tilknytning til forsvaret eller andre dele af det officielle Danmark. Se Invitation og detaljeret program.

Kl. 9.30: Hjørring Kaserne afholder flagdagsarrangement for ansatte på kasernen.

Kl. 16.30: Afgang fra Rådhuset til Sct. Catharinæ Kirke, Lille Kirkestræde 1, 9800 Hjørring.

Kl. 16.45: Mødes v/Sct. Catharinæ Kirke

Kl. 17.00: Gudstjeneste i Sct. Catharinæ Kirke v. Provst Niels Christian Scheel Lassen og sognepræst Knud Erik Nielsen. Faner er velkomne.

Kl. 18.00: Ankomst v/flagstang ved Rådhuset. Markering med taler fra Folketingsmedlem Anne Honoré Østergaard og Garnisonskommandant Thomas Knudsen. Fællessang: ”I Danmark er jeg født” akkompagneret af elever fra Hjørring Musiske Skole.

Kl. 18.15: Kommunen er vært ved let aftensmad i Rådhusets kantine. Tale v. Borgmester Søren Smalbro.

Programmet opdateres løbende.

Hvem står bag Flagdagen?

Det er organisationen Folk & Sikkerhed, som via medlemsorganisationer repræsenterer ca. 75.000 medlemmer, som overordnet står som arrangør for den officielle fejring af Flagdagen.

Læs mere - klik her

Kontakt

Leif Lund Jakobsen
Leder af Kultur og Event
Hjørring Kommune