Nyt fra borgmesteren

Publiceret 09-06-2022

Med maj måned bag os og endnu en succesfuld afvikling af Naturmødet, kan vi nu se frem mod sommeren og en forhåbentlig fantastisk turistsæson ude af coronaens skygge.

Søren Smalbro
Borgmester Søren Smalbro

Det var en stor fornøjelse den 19.-21. maj at være tilbage i Hirtshals og til et Naturmøde i topform, hvor vi efter to års henvisning til online deltagelse, igen kunne byde velkommen indenfor i Thunderdome, The Village og de mange andre scener og aktiviteter. Før startskuddet lød, var det naturligvis meget spændende, om vi kunne bevare tidligere års store deltageropbakning for det fysiske Naturmøde, og derfor var det også meget overvældende og glædeligt at op mod 30.000 gæster – børn som voksne – lagde vejen forbi Hirtshals igen i år. Byen og mødet viste sig igen fra sin bedste side med gode oplevelser og et godt værtskab, og der er ingen tvivl om den uvurderlige reklameværdi, det har tilført hele kommunen.

I den forbindelse vil jeg gerne udtrykke en stor tak til alle aktører, stadepladsholdere, frivillige og medarbejdere i Hjørring Kommune, som har bidraget til, at Naturmødet 2022 blev en stor succes.

Med Naturmødet veloverstået kan vi nu imødese sommeren og årets turistsæson, der forhåbentlig også vil gøre vores dejlige landsdel og vores mange spændende tilbud og seværdigheder flittigt besøgt. De to foregående år har været særligt hårde for turistbranchen, og med coronarestriktioner og den udbredte smittefare af vejen, kan vi med rette have store forventninger til at mange feriehungrende turister, vil finde vej til vores kommune. Lad os sammen tage godt imod gæsterne og minde dem om de mange gode ting, vi har at byde på.

Hvis dine sommerferieplaner ligger på de hjemlige breddegrader, vil der i år blive gode muligheder for at være turist i eget nærområde, og jeg ved at mange, på tværs af hele turist-, kultur- og servicesektoren, står klar til at give alle besøgende gode oplevelser og en uforglemmelig ferie.

Jeg ønsker jer alle en god turistsæson.

På trods af sommer og ferie spøger budgetlægningen fortsat, og vil gøre det frem mod udgangen af september, hvor vi i byrådet forventer at kunne nå til enighed om retningen for kommunens økonomi i de kommende år. Lige nu pågår et intenst arbejde i fagudvalgene med at vende sten og finde potentialer for at gøre tingene endnu smartere, end vi gør i dag. Det er ingen hemmelighed, at vores demografiske udvikling med flere ældre og færre borgere i den arbejdsdygtige alder betyder, at vi frem mod 2026 er nødsaget til at finde op til to procents reduktion i budgettet. Det vil uundgåeligt komme til at kunne mærkes, men vores sigte er, at gøre det så skånsomt, at derved rammer færrest mulige borgere – mindst muligt.

Afslutningsvis vil jeg igen rette opmærksomheden mod Hjørring bymidte, som fortsat er under renovering og forandring. Mens de tunge maskiner buldrer og graver sig vej gennem Strømgade, ned mod Springvandspladsen, må vi ikke glemme de mange handlende, som vi i en periode må trække store veksler på. Forretningerne holder stadig åbent bag byggerodets tilslørede facader, og dem skal vi huske at bakke op om, indtil det færdige resultat vil vise sig til efteråret. Her vil vi til gengæld kunne glæde os over en hel ny bymidte, som vil indbyde til handel, liv og hygge - med rislende vand, en levende atmosfære og flere rekreative muligheder. Det bliver godt.