I det kommunale fælles frokosttilbud serveres der en alsidig kost, som alle børn kan spise. Maden består af mange grove grøntsager, fuldkornsprodukter, mælkeprodukter, frugt, kød og masser af fisk. Eksempel på menuer Maden leveres til den enkelte institution to gange om ugen.
Maden færdiggøres, anrettes på fade og serveres.
Frokostmåltidet serveres alle dage undtagen: 3 hverdage før påske, fredag efter Kristi Himmelfartsdag, dagene mellem jul og nytår samt juli måned.
Maden leveres af "Fru Hansens Kælder" til den enkelte institution. Frokostordningen består af "smør selv" med lun ret: Brød, pålæg samt grønt som skifter flere gange om ugen.
Læs mere på hjemmeside ”Fru Hansens Kælder”
Ernæring og økologi
Maden overholder Fødevarestyrelsens anbefalinger, og der tilstræbes økologi, hvor det er muligt, ud fra både kvalitetsmæssige og økonomiske hensyn. Maden indeholder ikke unødvendige tilsætningsstoffer. Uanset hvilken menu man vælger, er økologiprocenten over 85%. Betaling
Betaling
Forældrebetalingen opkræves som en særlig frokosttakst samtidig med institutionstaksten. Der ydes søskende- og fripladstilskud til frokosttaksten efter samme regler som til institutionstaksten. Der opkræves betaling for 11 måneder.
Gå til priser for frokostordning
Undtagelser
Den faglige leder i den enkelte afdeling har mulighed for at undtage børn med allergi m.v. fra den kommunale frokostordning. Undtagelsen af det enkelte barn kan ske på baggrund af en lægeerklæring, såfremt det vurderes, at der ikke på forsvarlig vis kan tilbydes frokost til det pågældende barn.