Projekter sammenlignes på en række kriterier. Hvert projekt vil blive vurderet på baggrund af hvert kriterie. Denne vurdering vil danne grundlag for udvælgelsen af projekterne, som bevilliges midler fra Grøn Pulje. Herunder finder du kriterierne til udvælgelse i ikke-prioriteret rækkefølge.
Grønne projekter
Hjørring Kommune vurderer projektet ud fra, om projektet skaber bedre natur, rekreation, landskabsrum, miljøforhold, fritids- og sundhedsvilkår samt andre grønne tiltag. Jo større grøn værdi, desto bedre.
Projektets nærhed til VE-anlæg
Hjørring Kommune vurderer projektet ud fra, om projektet ligger tæt på et VE-anlæg, som har indbetalt midler til Grøn Pulje. Jo tættere på et VE-anlæg projektet er placeret, desto mere taler det for at støtte projektet.
Ansøgers nærhed til VE-anlæg
Hjørring Kommune vurderer projektet ud fra, om projektet er ansøgt af lokale borgere. Jo tættere ansøgerne bor på projektet, desto mere taler det for at støtte projektet.
Multifunktionelle projekter
Hjørring Kommune vurderer projektet ud fra, om det formår at kombinere flere typer arealanvendelser, så det opnår en effektiv arealudnyttelse. Det kan for eksempel være en kombination af grundvandssikring og skovrejsning med rekreativ værdi for lokalområdet. Jo mere effektiv arealanvendelsen er, desto bedre.
Børn og unge
Hjørring Kommune vurderer projektet ud fra, om det inddrager, fokuserer på og henvender sig til børn og unge. Det kunne for eksempel være projekter, der fremmer børn og unges interesse for naturen og landskabets geologiske dannelse. Jo mere børn og unge kan inddrages, desto bedre.
Sammenhæng med Hjørring Kommunes strategier og politikker
Hjørring Kommune vurderer ud fra, om projektet understøtter kommunens strategier og politikker. De strategier og politikker, der er fokus på, er:
- Horisont og Handlekraft
- Kommuneplan
- Klimahandlingsplan (DK2020)
- Naturpolitik
- Energiplan
- Vandplaner
- Sundhedspolitik
- Landdistriktsstrategi
- Varmeplan
- Udviklingsplan for vestkysten
Varige og bæredygtige tiltag
Hjørring Kommune vurderer projektet ud fra, om det vil skabe en varig og bæredygtig nytteværdi for bestandigt eller i en længere periode. Dette gælder for både lokale og besøgende. Jo længere tid projektet gør gavn, desto bedre.
Antal der drager nytte af projektet
Hjørring Kommune projektet ud fra, om projektet skaber værdi for en bred gruppe af mennesker. Jo flere der kan drage nytte heraf, desto bedre.
Realiserbarhed
Hjørring Kommune vurderer projektet ud fra, om det er gennemarbejdet og velovervejet både i anlægsfasen og driftsfasen. Det kan for eksempel være, hvis der allerede er indhentet lodsejererklæringer/aftaler, eller hvis der allerede er fastsat en driftsøkonomi, og det er aftalt, hvem der står for driften. Jo mere realiserbart et projekt er, desto bedre.
Styrkelse af fællesskabet i lokalområdet
Hjørring Kommune vurderer projektet ud fra, om det har været med til at styrke fællesskabet i lokalområdet. Det kan for eksempel være, hvis nye foreninger og andre sammenslutninger er blevet dannet i forbindelse med udarbejdelsen af projektforslaget. Jo mere fællesskabet er blevet styrket, desto bedre.
Afbødning af VE-anlæggets påvirkning på landskab og natur
Hjørring Kommune vurderer projektet ud fra, om det er med til at afbøde påvirkningen på området omkring VE-anlægget. Det kan for eksempel være, hvis det er med til at afskærme udsigten til VE-anlægget. Jo mere projektet afbøder påvirkningen, desto bedre.