Ansøgningsportalen: Byg & Miljø

Her på siden finder du vejledningsvideoer til brugen af byg og miljø i forbindelse med byggeri, samt råd, vejledning og et par gode ideer, som kan gøre at din ansøgnings og sagsbehandlingsproces glider hurtigere og nemmere.

 

www.bygogmiljoe.dk er den digitale ansøgningsportal du skal bruge når du ansøger om byggetilladelse.

 1. Forhåndsdialog – 30 minutters gratis dialog. Hvor du kan få afklaret spørgsmål og hvilke oplysninger det er vigtigt at sende med ind til os. Du kan anmode om en forhåndsdialog med en byggesagsbehandler ved at udfylde formularen du finder ovre i højre side af skærmen i det grønne felt der hedder 'Book en byggesagsbehandler'

 2. Find ud af hvilken kategori dit byggeri hører under når du skal søge, så du kan have materialet klar.

Byggekategorier

 1. Det er godt at alliere sig med en professionel rådgiver. Selve det at ansøge om byggetilladelse er måske ikke så kompliceret som tidligere. Men det at afslutte byggesagen er dog mere krævende, da der er større dokumentationskrav og kan blive besværligt at komme i mål med. Afslutningen af din byggesag har betydning for optagelse af lån og bolighandel.

 2. Tjek evt. lokalplanen eller servitutter på tingbogen, som kan gøre at du skal søge dispensation eller dit byggeri slet ikke kan lade sig gøre.

Hjælp til www.bygogmiljoe.dk.

Hvis du har tekniske problemer i forbindelse med din ansøgning på ansøgningsportalen kan du kontakte support på 70 20 00 00.

Inden du ringer prøv først at se vejledningsvideoerne som du finder nederst på denne side.

Hvad er Byg og Miljø – ansøgningsportal:

Byg og miljø er et selvbetjeningssytem der støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- og/ellers miljøansøgning. På siden kan du søge om eller anmelde:

 • Alle byggesager ( inklusiv byggeri på fredet ejendom)
 • Etablering af jordvarmeanlæg
 • Spildevandsanlæg i det åbne land
 • Oprensning og udvidelse af sø
 • Etablering af ny sø
 • Indvindingsanlæg til drikkevand
 • Erhvervsindvinding
 • Anmeldelse af olietank

 

Sådan ansøger du på Byg og Miljø

Sådan indsender du supplerende oplysninger

Sådan indsender du erklæringer i forbindelse med færdig byggeri