E-team etableres igennem en stor prøvehandling. I prøvehandlingen tages udgangspunkt i en proces, hvor man afprøver og gentager valgte aktiviteter og elementer med henblik på at afdække, hvad der fungerer, og hvad der skal tilrettes. Man starter således med en mindre udgave af E-team, som opskaleres løbende, efterhånden som man vurderer, at de foreløbige elementer fungerer. Denne proces vælges, fordi der er meget få erfaringer fra andre kommuner med et tværgående e-team, og det vurderes derfor ikke at være muligt på forhånd at opbygge en færdig model for E-team.
Der indlægges workshops med medarbejderne flere gange i prøvehandlingsperioden, som skal være en del af grundlaget for vurderingen af, hvad næste skridt i processen skal være. Der er altså ikke tale om en lineær proces, men en proces hvor der kan være behov for at skalere tilbage, hvis der viser sig at være elementer, der ikke fungerer.
Dette betyder også, at både ledere, medarbejdere, samarbejdspartnere og borgere i processen vil opleve uhensigtsmæssigheder. Denne læring indsamles og indarbejdes, så man til sidst står tilbage med en afprøvet og velfungerende model for E-team.