Nyt fra borgmesteren

Publiceret 22-03-2024

Tro det eller ej; påsken er lige om hjørnet og med det følger – for mange af os – udsigten til et par tiltrængte fridage i familiens skød. Men lad os inden da dykke ned i de seneste store temaer, der netop nu fylder på dagsordenen i Hjørring Kommune. Det gælder bl.a. et flot kommunalt regnskab for 2023 og en lys fremtid for Hjørring Musiske Skole.

Borgmester, Søren Smalbro
Borgmester, Søren Smalbro

Revisionen har netop færdigbehandlet kommunens regnskab for 2023, og med et reelt driftsoverskud på 16,8 millioner kroner ud af den samlede kommunale regnskabsomsætning på ca. 5 mia. kr., er der bred enighed om, at vi kan være yderst tilfredse med resultatet.

Det betyder at vi, på trods af årets udfordringer med behov for besparelser, stigende priser som følge af inflationen og et øget pres på forsørgelsesområdet, de specialiserede områder og på plejecentrene, har formået at styre økonomien sikkert i havn med en skarp budgetdisciplin. Regnskabet er nemlig resultatet af en dyb ansvarlighed og tilbageholdenhed i hele den kommunale organisation gennem 2023 – en indsats som jeg gerne vil kvittere for.

Regnskabsåret demonstrerer også, at vi har en kommunal økonomi i balance og dermed øgede muligheder for, at vi fremadrettet kan operere med et budget uden nye besparelser.

En flot ny musikskole

Til vores store fornøjelse fik vi på onsdagens byrådsmøde sat et endeligt stempel på sagen om den nye musikskole. Efter en længerevarende proces er vi i byrådet nemlig nået til enighed om en god aftale, der vil give os en hypermoderne musikskole til glæde for vores kommende generationer.

Den nye musikskole har været genstand for stor debat, og der er udtrykt mange holdninger om pris, beliggenhed og meget andet.

I mine øjne har vi valgt den helt rigtige placering til den nye musikskole, som på Teaterpladsen bliver nærmeste nabo til både Vendsyssel Teater og Banegården, som tilsammen vil udgøre et kraftcenter for kommunens kulturliv og med let adgang for alle. Til spørgsmålet om økonomi må man gøre sig klart, at selvom den samlede anlægssum i dag er højere end den oprindelige anlægsramme i 2019, er prisen reelt stadig den samme, når vi tager højde for periodens pristals- og inflationsstigning.

Alt i alt får vi en fantastisk musikskole til en tidssvarende pris.

Til slut vil jeg gerne ønske jer alle en glædelig påske. Jeg håber, at mange er jer får mulighed for, at tage tid til at nyde den sammen med jeres nærmeste og finde glæden i de små øjeblikke.

Forhåbentlig får vi alle lejlighed til at opleve lidt forårsvejr, få lidt farve i kinderne og ladet batterierne op.

Med ønsket om en fredfyldt og glædelig påske til jer alle.