Inspirerende Erhvervsrundtur i Hirtshals

Publiceret 15-03-2024

Tirsdag var borgmester Søren Smalbro, kommunaldirektør Leif Johannes Jensen og vicekommunaldirektør Bettina Hedeby Madsen på en spændende erhvervsrundtur i Hirtshals. Her besøgte de nogle af byens dygtige lokale virksomheder, der er er med til at repræsentere den innovation og vækst, der blomstrer i vores kommune.

Borgmester Søren Smalbro, kommunaldirektør Leif Johannes Jensen og vicekommunaldirektør Bettina Hedeby Madsen på besøg hos EnTech i Hirtshals.

Første stop var hos EnTech Marine, der installerer, optimerer og reparerer skibsmotorer. Virksomheden, der har været på en imponerende vækstrejse og har store planer for fremtiden, har i dag 35 dedikerede ansatte, og med en aktiv og socialt ansvarlig lærlingepolitik er de et skinnende eksempel på, hvordan vi skal løse nogle af fremtidens rekrutteringsudfordringer.

Dernæst gik turen til Biomega, der fremstiller højværdiprodukter af restproduktionen fra lakseindustrien. Også de er en aktiv spiller i vores lokalsamfund, med gode tanker om den fremtidige udvikling og et bemærkelsesværdigt fokus på at løse udfordringerne med at rekruttere den nødvendige arbejdskraft.

Sidste stop var hos Rederiet Asbjørn, hvor den kommunale delegation blev ført gennem en fascinerende rejse fra traditionelt fiskeri, og de blå kuttere, til de moderne fiskerifartøjer vi ser i dag. Deres indsigt i både nationale og internationale rammevilkår inden for fiskeriet var både oplysende og tankevækkende.

Efter rundturen havde borgmesteren træffetid på Hirtshals bibliotek, hvor mange borgere mødte op til en givende dialog om kommunens fremtid og visioner for Hirtshals. Tak for jeres engagerede deltagelse og værdifulde input!