Vold, mobning og chikane

Vold, mobning og chikane

Alle kommunale arbejdspladser skal lave retningslinjer for arbejdet med at identificere, forebygge og håndtere vold, mobning og chikane.

Arbejdsredskabet her er til jer, der er medlemmer af et MED-udvalg og en arbejdsmiljøgruppe. Det indeholder definitioner, anbefalinger, hjælpe-spørgsmål, og skabeloner til direkte brug på jeres arbejdsplads. Hvis I allerede har lavet retningslinjer og aftaler om vold, mobning og chikane på jeres arbejdspladser, kan I benytte redskabet som en tjekliste eller til inspiration til jeres videre arbejde.

I altid velkomne til at kontakte Arbejdsmiljø og MED, hvis I har behov for mere viden eller hjælp til arbejdet.

Klik på kasserne og kom godt i gang...
Rigtig god fornøjelse.

Vold DefinitionVold identifikationVold HåndteringVold ForebyggelseMobning definitionMobning IdentifikationMobning ForebyggelseMobning HåndteringChikane DefinitionChikane IdentifikationChikane ForebyggelseChikane Håndtering

Link til personalepolitikken Vold, mobning chikane

Alle ledere og medarbejdere på arbejdspladsen spiller en aktiv rolle i - og har ansvar for at skabe det gode arbejdsmiljø. I forhold til arbejdet med at minimere vold, mobning og chikane er der nogle helt specifikke opgaver, der skal løses. Det gælder både, hvis du er medlem af et MED-udvalg eller en arbejdsmiljøgruppe.

I listen herunder kan du se hvilke opgaver leder, MED-udvalg, AM-gruppen og du selv har som medarbejder. 
Nederst kan du hente gode eksempler på arbejdet fra arbejdspladser i Hjørring Kommune. 

Kontakt

Nicoline Gunbak Palmblad
Arbejdsmiljø og MED

Kontakt

Grethe Jakobsen
Arbejdsmiljø og MED