Line Nørgaard Jakobsen, 24 år.

Bor i Hjørring og studerer til handelsøkonom (indkøber) på Erhvervsakademiet Dania i Hobro. Lines praktikforløb hos Indkøb & Udbud i Hjørring Kommune løber fra august 2016 til marts 2017.

Line fortæller om sit praktikophold:

Jeg søgte uopfordret, da jeg skulle finde min praktikplads og fik gennem mit netværk kontakt til Indkøb og Udbud. Her har mine opgaver været at supportere de decentrale indkøbere, når de har haft brug for hjælp til at handle igennem vores E-handelssystem.

Herudover har jeg haft kontakt til leverandører og arbejdet med opstart og styring af kontrakter samt opfølgning.

Praktikforløbet har udfordret mig fagligt, da jeg ikke har haft den store erfaring med mange af mine opgaver. Jeg har skullet stille mange spørgsmål for at finde frem til, hvordan man plejer at gøre tingene. I en stor organisation tager det tid at gennemføre ting, og der er mange personer, der skal informeres og spørges, inden man er klar til at træffe en beslutning. Gennem min uddannelse har jeg lært meget om indkøb i det private, så det har været spændende og udfordrende at overføre det til det offentlige. Teorien fra uddannelsen har til tider været meget kompliceret, men det har givet mig en meget bedre forståelse at bruge det i praksis.

Jeg føler, at udfordringerne i praktikken har gjort mig mere udadvendt og selvstændig, og jeg har fået mod på at kaste mig ud i nye udfordringer. Jeg er overbevist om, at jeg både fagligt og personligt er blevet bedre rustet til at søge job, når jeg er færdig med min uddannelse.

Lines kollega fortæller om at have haft Line som en del af teamet:

Line har hurtigt kunnet sætte sig ind i de opgaver, vi har tildelt hende og har kunnet arbejde selvstændigt med at løse dem. Hun har bidraget med kvalificerede løsninger på diverse problemstillinger og har ikke været bange for at tage initiativ og prøve nye udfordringer.

Ansvarlig redaktør: Daniel Rask