Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende.

Smitten er spredt rundt i kommunen, primært ved voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet.

- Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt.

- Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhed.

Læs mere om coronatest af voksne UDEN symptomer

Opfordringer til alle borgere i Hjørring Kommune

  • Begræns i videst muligt omfang alle arrangementer, private såvel som offentlige, for eksempel konferencer, private fester og sammenkomster.
  • Undgå at flere fra samme husstand går på indkøb i samme forretning.
  • Oplever man de mindste symptomer på COVID-19 – kontakt egen læge hurtigst muligt.
  • Borgere i Hirtshalsområdet har mulighed for at blive testet af regionens mobile testenhed på både søndag og mandag. Den holder i Havnegade mellem kl. 10 og kl. 15.
  • Benyt muligheden for at blive testet i teltet på Arsenalvej i Hjørring, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er blevet smittet. Dog kan man kun blive testet her, hvis man er symptomfri.

Hjørring Kommune vil i den kommende tid nøje overveje hvilke kommunale arrangementer, der kan blive gennemført, og hvilke der bliver nødvendig at aflyse.

Tiltagene har ikke en betydning for de borgere, der her og nu modtager hjælp, støtte og andre kommunale ydelser.

Hjørring Kommune har indført følgende

  • Besøgsforbud på alle plejecentre og botilbud for sårbare borgere
  • Byrådsmøder vil i den kommende tid blive afholdt virtuelt uden tilhørere, men kan som altid følges på www.hjoerring.dk/TV
  • Alle medarbejdere er blevet opfordret til kun at afholde absolut nødvendige fysiske møder på tværs af mange arbejdspladser og med eksterne i foreløbigt de kommende 14 dage

Desuden vil kommunen begrænse fysiske møder med borgere og i videst muligt omfang gøre brug af Teams eller telefonisk kontakt. Derudover har alle medarbejdere i administrationen i forvejen fokus på at arbejde hjemmefra i et større omfang end normalt.