Henrik Jørgensen

Parti:  Venstre 
Mobil: 41 93 77 20

2. Viceborgmester i Hjørring Kommune

Send mail *

* Bemærk: Email er IKKE sikker kommunikation. Hvis du vil give mig fortrolige/følsomme oplysninger, kan det ske personligt, pr. telefon eller via fysisk brev. Når du skriver til mig som byrådsmedlem, gælder reglerne i databeskyttelsesloven ikke. Det betyder bl.a., at du ikke kan gøre brug af de rettigheder, som fremgår af databeskyttelsesforordningen, herunder retten til at få indsigt i oplysningerne. Du skal desuden være opmærksom på, at din henvendelse til mig som byrådsmedlem IKKE anses for at være modtaget af Hjørring Kommune. I visse situationer vil jeg dog videreformidle din henvendelse til forvaltningen, men hvis du vil være sikker på, at de oplysninger, som du fremsender til mig, kommer til at indgå i en sag ved Hjørring Kommune, skal du skrive til kommunen via Digital Post fra borger.dk/virk.dk (sikker post) eller hjoerring@hjoerring.dk (usikker post). Det samme gælder, hvis du ønsker du svar på din henvendelse fra Hjørring Kommune.

Bag om Henrik 

Jeg holder af musik fra rå rock til bevægende opera. Jeg har stor interesse for kunst og kultur. Dyrker motion, golf og en god skitur. Verdens udvikling, det nære samfund og menneskets ligeværd ligger mig meget på sinde. Jeg er religiøs på en søgende måde, og tror på det gode i mennesker. Jeg tror på, at det vi mennesker har skabt også kan ændres af os mennesker og derfor kan det meste lade sig gøre – hvis vi vil, og er enige om det.

Jeg er født i 1956 og opvokset i Hjørring hos mine bedsteforældre. Jeg har siden 1979 været gift med Gitte . Vi har fire døtre Christina, Louise, Anne og Lotte og fire børnebørn. 

Jeg er udlært i Søren Holm Isenkram i Hjørring, og har slået mine folder i 13 år i forskellige jobs i Dansk Supermarked, herunder etablering af Bilka varehuse i Slagelse og Næstved.

Turen gik til FDB som direktør, og næsten ti gode år, der blev afsluttet med dannelsen af COOP Norden, der er en fusion af de kooperative forretningsenheder i Danmark, Norge og Sverige.
Her jeg lærte det politiske håndværk. Flere hundrede selvstændige brugsforeninger, butiksbestyrelser, repræsentantskaber og hovedbestyrelser i Danmark, Norge og Sverige skulle se den samme ide og vision og stemme ja til at danne COOP Norden. Det gjorde de. 

Det var også i FDB perioden, jeg arbejdede i Fakta som direktør, hvor vi fandt på sloganet ” Det tager kun 5 minutter – men vi vil så gerne have du bliver lidt længere” og ”Har du talt med din fakta medarbejder i dag”. Motiverede medarbejdere er den vigtigste forudsætning for en organisations succes.

Derefter gik turen til IC Companys, en dansk succes inden for mode med mange kendte mærker, bl.a. Inwear, Peak Performance, Tiger of Sweden samt mange flere. Dengang med butikker i hele verden fra Canada i vest til Polen i øst. Mange forskellige kulturer at forene om et fælles mål.

I 2003 gik turen hjem til Hjørring. Det havde vi talt om i flere år, at vi ville og nu kom muligheden, da jeg fik tilbudt et job i DTF travel. Jeg blev senere medejer af virksomheden, som vi solgte til Stena Line i januar 2011.

Jeg sidder i forskellige virksomhedsbestyrelser og er selvstændig forretningsmand.

Jeg er klar til at tage en tørn i byrådet for min barndomsby, og gøre den indsats der er nødvendig for at sikre en god fremtid for vores kommune.

Der skal tænkes nyt – der skal tænkes anderledes i den situation, som tegner sig i fremtiden.

Heldigvis er der flere muligheder end forhindringer i vores verden og er jeg sikker på, at vi gennem samarbejde og politisk vilje kan udstikke de nødvendige rammer for at skabe vækst i Hjørring kommune –  en kommune midt i Skandinavien.
En kommune med plads til mennesker og livskvalitet. En kommune hvor vi tør tage de rigtige beslutninger, tænke langsigtet, være ambitiøse og visionære i vores handlemåde. 

Medlem af

  • Økonomiudvalget, Næstformand
  • Udvalget for strategisk By- og Landdistriktsudvikling
  • Bestyrelsen for Vendsyssel Teater, Formand

Folketingskandidat (V), Brønderslev Kredsen