Fritid og Kultur

Her kan du følge med i, hvordan situationen med coronavirus påvirker fritids- og kulturtilbuddene i Hjørring Kommune.

Fritid og kultur

Her kan du læse nyeste tiltag for sport, fritid og kultur

Opdateret 14. januar

Flere restriktioner på kultur- og fritidsområdet forsvinder og coronapassets gyldighed bliver forkortet. Det betyder, at bl.a. biografer, teatre, zoologiske haver, akvarier, museer, koncerter med siddende publikum og tilskuer til idræt og meget mere kan åbne fra og med på søndag d. 16. januar. Der vil stadig være krav om coronapas og mundbind flere steder, og på en række områder vil der også være publikumsbegrænsning. Læs mere information om genåbning og hjælpepakker:

Kum.dk

Coronasmitte.dk

Opdateret 20. december 2021

Nye restriktioner for kultur- og idrætslivet på grund af høj smitte

På baggrund af hastigt stigende smitte med den nye omikronvariant har Folketingets Epidemiudvalg besluttet at lukke en lang række arrangementer i kultur- og idrætslivet fra og med søndag den 19. december kl. 8.00 og 4 uger frem til den 17. januar 2022. Det drejer sig bl.a. om følgende på kultur- og idrætsområdet:

Følgende lokaler og lokaliteter skal holdes lukket for offentligheden:

  • Lokaler og lokaliteter, hvor der afholdes koncerter, scenekunstforestillinger, forevisninger, storskærmsarrangementer og lignende.
  • Lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter, herunder spillesteder, teatre, biografer, museer, kunsthaller, kulturhuse og lignende.
  • Zoologiske anlæg, akvarier og lignende.
  • Folkehøjskoler, aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitet.
  • Lokaler og lokaliteter, hvor der afvikles idrætsaktiviteter med betalende tilskuere eller tilskuere, som tilbydes billetter gratis, som sædvanligvis ville blive udbudt til salg.

Se Q&A om restriktioner på kultur-, idræts- og foreningsområdet

Krav om mundbind 

Der indføres desuden krav om brug af mundbind eller visir for besøgende mv. på 12 år og derover i lokaler på kulturområdet, hvor der er offentlig adgang, herunder de steder, hvor der gælder coronapas, og som ikke lukkes. På den baggrund indføres der krav om brug af mundbind eller visir i følgende lokaler:

  • Lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, herunder svømmehaller, idrætshaller, træningscentre og foreningslokaler biblioteker, arkiver, musik- og kulturskoler, andre kunstskoler og grundkurser på kunstområdet.

Foreningsaktiviteter i juleferien 

Endelig opfordres der til, at man ikke deltager i foreningsaktiviteter, herunder idrætsaktiviteter mv. i juleferien. Opfordringen gælder indtil 5. januar 2022, hvor grundskolerne genåbner.

Du kan læse mere i Kulturministeriets pressemeddelelse eller på coronasmitte.dk