AstraZeneca-vaccinen sættes på pause

Sundhedsstyrelsen har valgt at sætte vaccination med AstraZeneca på pause.

Sundhedsstyrelsen har valgt at sætte vaccination med AstraZeneca på pause. Derfor kommer Region Nordjylland, som står for vaccinationerne med følgende udmelding:

Vi sætter alle vaccinationer med AstraZeneca på pause fra nu af. Det vil sige, at vi aflyser alle planlagte vaccinationer for nuværende. Har man bestilt tid til en vaccination med AstraZeneca behøver man ikke dukke op på vores vaccinationscentre i dag – vi vil senere melde ud, hvad der præcist skal ske for den her gruppe borgere, som bliver berørt af aflysningerne. Det gælder også de personer, der allerede er i et vaccinationsforløb med AstraZeneca. Både 1. og 2. stik aflyses for nuværende. Står man overfor at skulle vaccineres med AstraZeneca, behøver man ikke at kontakte regionen – man skal blot undlade at møde op.

Vi fortsætter med vaccinationer med Pfizer/BioNtech og Moderna. Hvis man er i tvivl om hvilken vaccine, man skal vaccineres med, kan man se det på vacciner.dk. Har man ikke mulighed for selv at tjekke på internettet, kan man ringe til regionens corona-hotline. Vi har fuld forståelse for, at det her kan skabe noget utryghed lige nu og her. Vi kommer også til at følge situation tæt i forhold til de undersøgelser af vaccinen, der nu pågår.

Vi vil give yderligere information i takt med at vi får skabt et større overblik over situationen.

Læs mere på Region Nordjyllands hjemmeside

Til alle der er blevet vaccineret med AstraZeneca-vaccinen - inden for de seneste 14 dage: Lægemiddelstyrelsen opfordrer borgere, som oplever længerevarende symptomer, dvs. i flere end 3 dage bør gå til egen læge. Man bør også konsultere sin læge, hvis man oplever nye symptomer inden for de 14 dage, efter at evt. almindeligt kendte forbigående symptomer, som er oplevet de første dage efter vaccinationen, er forsvundet. Lægemiddelstyrelsen vil direkte kontakte de borgere, som allerede har modtaget vaccinen ift. evt. bivirkninger, og hvordan de skal forholde sig.
 
Indtil videre er det kun personale i sundheds-, ældre- og udvalgte dele af socialsektor, der har været inviteret til vaccination med AstraZeneca vaccinen.