Oplev naturen med din smartphone

Der findes flere apps på dansk, som handler om natur- og friluftsliv.

Du kan downloade dem til din smartphone ved at gå ind på app-butikken på din telefon (for eksempel Apple App Store eller Play Butik) og søge efter navnet på appen.

Her er en liste over gratis, nyttige og lærerige apps på dansk, som kan bruges på turen:

Naturbasen: En app, som fortæller dig, hvilke dyr, planter og svampe, der kan ses i området nær dig. Du kan også indberette egne observationer. Tjenesten kræver adgang til GPS. Appen er lavet af Naturbasen Apps og Naturhistorisk Museum Aarhus.

Shelter: Appen hjælper dig med at finde shelters og steder, det er tilladt at slå telt op. Der er beskrivelser, kontaktoplysninger og adresser til de forskellige lejrpladser. Appen kræver adgang til GPS.

Naturguide: Danmarks Naturfredningsforening har udviklet en app med fokus på fredede områder i Danmark. Med digitalt kort og søgefunktion kan du finde fredede områder, læse om og se billeder af områdernes dyre- og planteliv samt historie. Appens GPS- baserede funktion ”Naturhelten” giver dig mulighed for at rapportere trafikdræbte dyr, affald smidt i naturen og gøre opmærksom på træer, du gerne vil bevare. Appen har også en kalender med forslag til årstidernes aktiviteter.

Horsemap: En app til ryttere og rideturister i Vendsyssel. Appen viser ridestier og hjælper til at finde overnatninger, hvor det er tilladt at have heste med, nærmeste dyrlæge/smed, butikker med rideudstyr, forslag til rideferie eller events i området. Appen kræver adgang til GPS.

Naturtjek: En app der giver dig muligheden for, at være med til at kortlægge den biologiske mangfoldighed i Danmark. Med appen kan du registrere et væld af udvalgte planter, dyr, svampe og levesteder, som du oplever ude i naturen.

Geocaching®: Med denne app kan du deltage i verdens største skattejagtsfællesskab. Der er verden over millioner af snedigt gemte beholdere, som kaldes for caches, der bare venter på at blive fundet. Kom ud i naturen og genfind glæden ved en moderne skattejagt.

Apple store

Play Butik