Lystfiskeri og Kanosejlads

Kanosejlads i Hjørring Kommune

Det er tilladt at sejle med småfartøjer uden motor på alle offentlige vandløb i Hjørring Kommune. (link til kort over offentlige vandløb under Vandløb)

Dog er der særregler for sejlads på Uggerby Å. Her kræver det et gæstekort og isætning og optagning af fartøjer uden for de anviste landingssteder kræver bredejerens tilladelse. Se infofolderen her.

Gæstesejlere, som medbringer eget fartøj, kan mod depositum og gebyr købe et gæstekort hos Uggerby Kanofart eller Sindal Camping (www.uggerby-kanofart.dk eller www.sindal-camping.dk). Gæstekortet medbringes og giver adgang til sejlads i eget fartøj i en nærmere aftalt periode.

Licenser til sejlads på Uggerby Å er begrænset til udlejere, bredejere, friluftsorganisationer, skoler m.fl. for at beskytte naturen.

Lystfiskeri i Hjørring Kommune

Fiskeret

Retten til fiskeri tilhører altid lodsejerne. I nogle tilfælde er fiskeretten dog udlejet til sportsfiskerforeninger eller andre. I sports- og lystfiskerforeninger kan alle melde sig ind.

Fisketegn

Lodsejere må fiske i egen sø eller vandløb uden at løse fisketegn, men alle andre skal købe Fiskeridirektoratets offentlige fisketegn. Herudover kan det være nødvendigt at købe fisketegn hos lodsejere eller sportsfiskerforeninger. Børn op til 18 år behøver ikke fisketegn fra staten. Læs mere her.