Giv naturen en hånd

Du kan gøre meget for at gavne de vilde insekter, dyr og planter i dine have – og lave dele af din have til en vild oase.

Mange haveejere fodrer fugle. Andre laver kvasbunker til pindsvin, laver insekthoteller eller planter sommerfuglebuske og krydderurter, der tiltrækker pæne sommerfugle. Man kan også fremme naturens rigdom ved at lade være med at slå og gøde græsplænen og kun rydde den et par gange om året med le eller buskrydder. Så vil nye spændende planter og insekter ofte komme af sig selv.

Hjørring Kommune har i 2019 - flankeret af Frank Erichsen også kendt fra DR som "Bonderøven" - sat gang i projektet "Naturkommunen blomstrer vildt". Dette projekt går ud på at få flere til at hjælpe naturen. Vi vil have de vilde blomster og sommerfuglene ind i byerne og sammen interesserede borgere se, hvor mange græsplæner og haver, vi kan lave om til blomstrende enge. Kommunen går i spidsen og sætter parker, grøftekanter, rundkørsler, græsplæner omkring byens institutioner og store landområder i og omkring byen i spil. Vi har også landmænd og virksomheder med, som vil være med til at skabe levesteder for nogle af de sommerfuglearter og andre insekter, der er ved at uddø i Danmark.

Læs mere om Naturkommunen og få gode tips til, hvad DU kan gøre.

Du kan også følge vores projekt, bidrage med idéer og komme med i dialogen herom på Facebook.

 

I Hjørring Kommunes naturpolitik prioriteres også borgernes bidrag til at forbedre vor natur.