Modtagelse og boligplacering

Modtagegruppens hovedopgave består i at give borgeren den bedste start som ny borger i kommunen.

Når Udlændingestyrelsen inden den sidste dag i måneden, har meldt opholdstilladelse til de borgere, der får ophold i kommunen, bruger modtagemedarbejderen den efterfølgende måned på at klargøre en lejlighed, bestille møbler og sørge alt det praktiske for at overgangen bliver så god som muligt.

Læs mere på DenGodeModtagelse.dk

Selve modtagelsen

Vi fortæller meget, når vi ses første dag. Måske glemmer du noget efter en forventningsfuld rejse til Hjørring.

Når dagen for modtagelsen kommer, møder du en modtagemedarbejder på banegården, i lufthavnen eller på et aftalt sted. Inden vi kører til lejligheden, vil vi gerne vise dig de steder vi mener du bør kende til. 

Permanent eller midlertidig bolig?

Som udgangspunkt forsøger vi at finde en permanent bolig, men det kan ikke altid lade sig gøre. Det betyder at vi må placere borgere midlertidigt i en periode.

Ved boligplaceringen kigger vi primært på borgers rådighedsbeløb efter de faste udgifter. Derudover forsøger vi at tage hensyn til mulighederne for indkøb og transport til arbejde/sprogskole.

Herunder ses hvilke byer, der er i spil når vi boligplacerer i Hjørring Kommune.


Boligplacering2

Etablering

Hvad der står klar i lejligheden ved modtagelse, afhænger af, om borger kommer som konventions- eller kvoteflygtning.

Fælles for begge grupper er at der står en seng, en sofa, et sofabord, et spisebord og min. 2 stole klar i lejligheden ved modtagelse.
Der står en standerlampe til hvert opholdsrum og persienner er ophængt. 

Konventionsflygtninge modtager etableringspakker på asylcenteret, som Hjørring kommune forventer, at de medbringer til lejligheden.

Kvoteflygtninge flyver direkte til en nærliggende lufthavn fra en flygtningelejr i udlandet, de har derfor kun begrænset tøj med og ikke andre ejendele.
Denne gruppe får derfor en udvidet etableringspakke, med blandt andet service og sengetøj.