©Aage Møller-Pedersen

Vendsyssel Teater - meget mere end teater

Den 14. januar 2017 blev det nye Vendsyssel Teater, i centrum af Hjørring by, indviet og taget i brug

Teateret er med til at understøtte udviklingen af Hjørring by, kulturlivet i Vendsyssel og regionens selvbevidsthed og identitet.

Du kan læse meget mere og booke billetter på teaterets hjemmeside

www.vendsyssel-teater.dk

Projektet - Vendsyssel Teater

Teatret er hjertet i projektet og fungerer som omdrejningspunkt for exceptionel teaterkunst i intime rammer.

Teatret omkranses af rum og aktiviteter for byens kreative miljø. Det er med til at sikre huset en bred folkelig forankring og tilfører huset liv – også uden for teatertid.

Huset bliver på 4200 kvadratmeter og kommer til at rumme en teatersal med plads til 250 – 350 tilskuere. Scenen udstyres med den mest avancerede sceneteknik, herunder muligheden for ”in-the-round” opstillinger. Foruden Vendsyssel Teater bliver der plads til, at andre kreative miljøer i Hjørring kan skabe aktivitet i og omkring bygningen.

Besøg 'Vendsyssel Teater' på nettet

Aktørinvolvering

Med det nye teaterhus satser Vendsyssel Teater stort på aktørinvolvering

En mangfoldighed af vante og uvante aktører inviteres indenfor i huset for at skabe kulturelle arrangementer, der bygger bro mellem Vendsyssel Teater og det at gå i teater.

Vendsyssel Teater er ALLES teater. Og ikke nok med det! Der sker også en masse ekstra i det nye hus – det kalder vi ”Vendsyssel Teater &”. Glæd dig til Vendsyssel Teater & klassiske koncerter, koraftener, talentshows, frokostunderholdning, poetry slam, børnedage & meget mere.

De mange forskellige kulturelle aktiviteter bliver dermed en opgave, der giver Vendsyssel Teater merværdi på kort og lang sigt.

Gennem aktørinvolveringen gives modtagerne redskaber til at forstå og forholde sig til Vendsyssel Teaters indhold ved at nedbryde barrieren og tage dialogen uden for teatersalen.

Idéen er at skabe dynamiske mødesteder, nye lag og hele tiden skabe nye elementer, der fastholder og tiltrækker gæster, så teatret åbnes op for nye såvel som gamle målgrupper. Det  er en ny måde at tænke kulturel dannelse på, og teatret skal være dynamoen for denne kulturelle dannelse på tværs af aktørerne. Dette vil skabe varige relationer og en ny forståelse af teaterverdenen.

Følg ”Vendsyssel Teater” på Facebook og hold dig orienteret om pop-ups, events og smagsprøver på det kommende program:

”Vendsyssel Teater” på Facebook

Vision - Vendsyssel Teater

Huset skal nytænke kulturinstitutioners rolle som en del af byens offentlige rum.

Det skal fungere som samlingssted og vækstlag for de lokale unge og de ikke-organiserede, der interesserer sig for musik, teater og kulturliv. Et visionært bygningsværk, der kan bidrage til det stærke kulturliv i Vendsyssel og på den måde bygge videre på et oplagt lokalt potentiale.

Huset vil styrke udviklingen af Hjørring by, og fungere som en dynamo for kulturlivet i hele Nordjylland, og dermed understøtte både bosætning, uddannelse og erhverv.

Fakta og materiale om Vendsyssel Teater

Om 'Vendsyssel Teater'

Vendsyssel Teater er et af landets mest veldrevne og anerkendte egnsteatre med et stort loyalt og kvalitetsbevidst publikum

Teatret har p.t. til huse i en nedlagt skole, hvor gymnastiksalen har dannet ramme om mange succesfulde forestillinger, herunder flere Reumertnominerede.

Vendsyssel Teater er omfattet af Hjørring og Frederikshavn Kommuners ’Kulturalliance’, hvis formål er at styrke det Vendsysselske kulturliv og skabe sammenhæng og ny dynamik i landsdelen.

Vendsyssel Teaters hjemmeside