Naturture

Oplev Hjørring Kommunes storslåede natur i godt selskab.

Kom helt tæt på naturen i selskab med dedikerede naturvejledere og andre naturelskere.
Turene afholdes af personer inden for områderne undervisning, sundhed samt teknik- og miljø - ofte i samarbejde med foreninger, erhverv og lokale ressourcepersoner.

Turene er som udgangspunkt gratis, medmindre andet står nævnt i turbeskrivelsen.

Herunder kan du se kommende ture, så du nemt kan finde naturoplevelser, der matcher dine interesser. Der kan løbende komme flere ture på programmet, så hold øje med denne side.
Vi annoncerer naturturene her på siden og på vores Facebook-side. 

Tag med Hjørring Kommune ud i naturen
PROGRAM 2018:

Søndag d. 9. september
Naturens dag - for hele familien

Denne dag vil den rige og varierede natur på landskabsmuseet være i fokus. Der er allerede registreret en lang række arter i området og nogle af dem prøver vi at vise frem. Men kom og vær med til at finde flere arter, jo flere øjne der ser jo mere finder vi!

Blomstertur kl. 10-12: Vi vandrer en tur i blomsterfloret, der er blandt kommunens mest mangfoldige. Hør om hvad planterne fortæller os om naturens kvalitet, men også om hvordan de og naturen generelt kan bidrage til vor ernæring og sundhed. Turleder: Karin Krogstrup, Hjørring kommune Svampetur kl. 10-12: Vi traver med kurven i hånd ud for at samle svampe i området. Vi prøver at sætte navne på nogle af svampene og håber at der er gode spisesvampe iblandt. Turleder: Jakob Kofoed Bioblitz kl. 12-14: Gennemgang af dagens fund.

Arrangør: DN- Hjørring, VHM og Hjørring Kommune.
Tidspunkt: 10.00-14.00
Mødested: Landskabs og Landbrugsmuseet i Mosbjerg, Jerupvej 613, 9870 Sindal