Arkitekturens Dag 2020

Fotokonkurrence

Hvor er dine yndlingssteder i Hjørring Kommune?
– en fotokonkurrence om arkitektur og natur - #arkinatur2020

En tætklippet græsplæne foran et nyopført familiehus med store vinduer ud mod åbne marklandskaber. Vilde blomster omkring et træhus fra 80’erne. En terrasse med udsigt over klitlandskabet. En blodbøg i efterårskåbe i en skolegård.

Hvordan bor man smukt set gennem din kameralinse?

Lige nu er Hjørring Kommune aktuel i DR-serien ’Giv os naturen tilbage’, som bl.a. har fokus på, hvordan vi kan bringe mere vild natur ind i byerne. Nogle synes godt om det, andre synes mindre godt om det. Vigtigst er, at mange har fået øje på naturen på en helt ny måde. Og der er åbnet for en debat om, hvordan vi ser på vores omgivelser og hvad vi synes er pænt.

I anledningen af Arkitekturens dag opfordrer Hjørring Kommune derfor alle til at dele billeder af det, de synes er smukt, når naturen og ”det byggede”, altså arkitekturen, møder hinanden. Uanset om det er i boligområder, inde i byen, i landsbyen, ude på landet eller ved vandet.

Om fotokonkurrencen

Fotokonkurrencen søsættes d. 5. oktober i anledningen af Arkitekturens Dag 2020, som fejres over hele landet. Alle kan deltage. Det eneste du skal gøre, er at fotografere dejlige steder at bo, leve og opholde sig i Hjørring Kommune. Steder, hvor natur og arkitektur møder hinanden, så det gør noget ved dig.

Billederne skal uploades til Instagram under #arkinatur2020 i perioden 5. oktober – 8. november 2020. Du kan også sende dit billede pr. mail til Lna@hjoerring.dk

Du kan med dine billeder være med til at fokus på alle de gemte skatte som findes rundt om i vores dejlige kommune!

10 udvalgte billederne udstilles på Hjørring Bibliotek i Metropol og der kåres desuden 3 vinderbilleder, som alle præmieres. 

Dommerpanelet består af:

Helle Lassen, byplanlægger og arkitekt MAA, tidligere Chef i Plan og Udvikling, Hjørring Kommune.

Mette Jensen, byrådsmedlem, herunder medlem af Udvalget for strategisk By- og Landdistriktsudvikling, Hjørring Kommune.

Bjarke Monrad, fotograf og tilrettelægger på ”Giv os naturen tilbage”