For private passere

Er du allerede godkendt som privat børnepasser, eller er du blot interesseret i at vide mere om området, kan du her på siden finde en række blanketter og informationer.

Krav til navngivning

Fra den 1. juli 2018 skal ordene "privat pasningsordning" indgå i navnet på alle private pasningsordninger.

I henhold til dagtilbudsloven træder der en ny bestemmelse i kraft pr. 1. juli 2018, som betyder, at ordene "privat pasningsordning" skal anvendes som betegnelse for private pasningsordninger i alle offentlige sammenhænge.

For alle etablerede private pasningsordninger, der har fået en tilladelse efter § 78 i dagtilbudsloven (tilladelse fra kommunen) og for private pasningsordninger, hvor forældre før 1. juni 2018 har fået tilskud efter § 80 i dagtilbudsloven (økonomisk tilskud til privat pasning), gælder ændringen fra 1. januar 2019.

Det betyder, at du fra 1. januar 2019 skal sikre, at der i dit navn på pasningsordningen indgår ordene ”privat pasningsordning”. Ordene ”privat pasningsordning” skal benyttes i alle offentlige sammenhænge. Ordet dagpleje må dermed ikke indgå i navnet.

Det nye krav indebærer, at du på eksempelvis din hoveddør, hjemmeside og brevpapir, vil skulle ændre dit navn, så det fremgår, at det er en privat pasningsordning.

Eksempel: Hvis den private pasningsordning i dag hedder: Den private dagpleje Mariehønen, skal den fremadrettet hedde: Den private pasningsordning Mariehønen.

Links

Det er en god idé at holde sig løbende opdateret via sundhedsstyrelsen hjemmeside.

Link til sundhedsstyrelsens pjece "Sunde børn"

Link til sundhedsstyrelsens pjece "Spædbørnsernæring"

Power point slides fra aftenmøde 3/11 2022 om - Nyt styrket tilsyn

Kontakt Dagtilbuds-sekretariatet 

Se åbningstider og kontaktoplysninger

Informationer til private passere og private pasningsordninger