Sådan booker du en plads i dagtilbud

Du kan booke plads til dit barn, så snart barnet har fået et CPR-nummer. Vi anbefaler, du booker plads hurtigst muligt efter fødslen.

Du finder den digitale pladsbooking på Dagtilbudssekretariatetes selvbetjeningsside. Du logger på Booking i boksen "Book plads" i boksen "Selvbetjening". (Klik på spørgsmålstegn ved siden af Log ind med NemID, hvis du tilgår siden fra mobil eller tablet).

Vær OBS på, at du IKKE kan logge på Booking, hvis du logger ind med NemID via den orange kasse på selvbetjeningssidens forside. Du skal først logge ind med NemID efter du har klikket på linket til "Book plads". 

Når du er logget ind kan du vælge blandt alle ledige pladser og booke en plads. Du ved med det samme, om du har en plads. 

Systemet viser ledige pladser på den behovsdato, du har angivet. Ændrer du behovsdatoen vil udbuddet af pladser typisk også ændre sig.

Systemet viser samtidig de dagplejere/daginstitutioner, der ikke har ledig plads i den ønskede periode. Er der ikke ledig plads i den institution, du ønsker, kan du skrive dit barn på ønskeliste. Du kan have op til fire ønsker per barn. Vær opmærksom på, at din anciennitet på ønskeliste regnes fra den dag, du har oprettet dit ønske.

Du kan til hver en tid ombooke og omprioritere dine ønsker. 

HUSK: For at give dit barn den bedste opstart skal du huske forud at aftale besøg i dagpleje/daginstitution. Tag gerne kontakt i god tid, gerne op til to måneder før startdato.

Hvis du undtagelsesvis ikke selv kan booke plads digitalt, skal du kontakte Dagtilbudssekretariatet.

Hent brugervejledning (pdf)