Biologiske børn i plejefamilien - den 6.-7. oktober - lukket for tilmelding

Vi udbyder et 2-dages kursus med fokus på det at være plejefamilie med egne biologiske børn. På kursets dag 2 er egne biologiske børn inviteret.

Kursusholder er Karin Torp, som er konsulent/socialpædagog med mange års erfaring indenfor plejefamilieområdet.

Om kurset

Dag 1: Karin kommer med et oplæg om vilkår og erfaringer på godt og svært ved at være barn af en plejefamilie. Emnet sætter fokus på, hvad det kan betyde for ens egne børn at have forældre, der er plejefamilie. Børn får utrolig mange gode erfaringer og gode oplevelser, som vi skal være opmærksomme på, og som vi kan lære af. Der opstår også dilemmaer og problemer for egne børn, som man som far og mor kan have svært ved at rumme og håndtere. Mange plejeforældre oplever også den glæde at blive bedsteforældre, og kunsten bliver så at være tro mod sig selv i de forskellige relationer, især følelsesmæssigt.

Karin Torp vil endvidere give bud på, hvad forældre skal og kan være opmærksomme på, og hvordan vi fortsat kan støtte og værne om egne børns følelser og udvikling.

Dagen vil være præget af oplæg og fælles erfaringsudveksling.

Dag 2: Her inviteres egne biologiske børn med på kurset. Fra 9.30 – 12.00 vil Karin Torp sammen med børn fra 7 – 13 år sætte fokus på deres oplevelser og fortællinger på godt og svært ved at være barn af en plejefamilie. Herefter siger vi farvel til børnene og goddag til de biologiske børn fra 13 år og opad. Sammen med dem sætter vi fokus på oplevelser og fortællinger på godt og svært ved at være barn af en plejefamilie.

Det er vigtigt ved tilmeldingen at være opmærksom på, om I tilmelder jer begge dage, og om I har biologiske børn med på dag 2.

Tid

6. oktober 2017, kl. 8.30 – 15.30 
7. oktober 2017 kl. 9.30 – 14.00

Sted

Idrætscenter Vendsyssel, Stadionvej 17, 9760 Vrå.

Der er fuld forplejning begge dage.

Tilmeldingsfrist

Den 6. september 2017.

Har du spørgsmål?

Så er du velkommen til at kontakte familieplejekonsulent Helle Frederiksen på tlf. 4122 3577 eller Henny Bech Sivesgaard på tlf. 4122 3568.